Námitka TJ Sever Žatec – rozhodnutí STK KSST ÚK

STK KSST ÚK obdržela dne 14.3.2017 námitku (dle čl.113 SŘ) oddílu TJ Sever Žatec proti  výsledku utkání KP I. třídy ASK Lovosice – TJ Sever Žatec B, které se hrálo dne 12.3.2017 v herně ASK Lovosice s výsledkem 10:6. Oddíl TJ Sever Žatec poukazuje na hrací prostor ASK Lovosice,který „neodpovídá pravidlům stolního tenisu (10 x 5m) a to ani s tolerancí 10% “ a požaduje tak kontumování utkání s výsledkem 0:10 ve prospěch družstva TJ Sever Žatec B. Oddíl ASK Lovosice tuto námitku odmítá a odkazuje se na skutečnost,že tato hrací místnost byla pro krajské soutěže schválena KSST ÚK v Registru ČAST.

Na základě šetření,které STK KSST ÚK provedla se vydává toto rozhodnutí:

Námitce oddílu TJ Sever Žatec a požadavku kontumovaní utkání ASK Lovosice – TJ Sever Žatec B ve prospěch hostujícího družstva se nevyhovuje a výsledek utkání zůstává 10:6.

Odůvodnění rozhodnutí

Oddíl TJ Sever Žatec ve své námitce mimo jiné poukazuje na plánek a formulář schválené hrací místnosti ASK Lovosice ve STISU, kde je uveden rozměr hracího prostoru pro jeden stůl 9,76m x 7,78m, což neodpovídá skutečnosti zjištěné šetřením STK KSST ÚK i samotným družstvem TJ Sever Žatec B. Tento rozdíl v rozměrech hracího prostoru mezi skutečnou délkou a délkou uvedenou ve schvalovacím formuláři se vztahuje  k jednomu ze dvou používaných stolů. U tohoto stolu s menším hracím prostorem je skutečná délka jen 8,4m místo uváděných 9,76m. Tyto údaje – 8,4m x 7,78m pro 1.stůl a 9,76m x 7,78m pro 2.stůl má však oddíl ASK Lovosice uvedeny v plánku, který je zadán ve STISU. Bohužel při vkládání plánku do Registru ČAST dochází ke značné komprimaci souboru a tím se stává plánek nečitelný. Dalším technickým nedostatkem formuláře pro hrací místnost je nemožnost zadat odlišné rozměry u dvou a více stolů. Vzhledem k uvedeným nedostatkům formuláře v Registru ČAST a jelikož STK KSST ÚK neshledala  zpětně v konání ASK Lovosice úmyslné předkládání nepravdivých informací při schvalování  hrací místnosti, rozhodla STK KSST ÚK tak jak je výše uvedeno dle čl. 323.02 SŘ.

Přílohy: Plánek herny ASK Lovosice vložený v Registru ČAST

Lovosice_herna

4 Komentářů

  1. Jiří Holovčák

    Pokud je v pravidlech stanovený minimální hrací prostor a tento neodpovídá, tzn. je menší, jak může být tato herna schválena? Řekl bych, že je něco špatně …

  2. karelfreimann

    Buďme rádi,že se v Lovosicích hraje. Příkladně v Krupce jsou dvě neregulérní herny na stolní tenis. V herně nad hospodou se dokonce odehrála v této sezoně 3.liga,svaz hernu neschválil ale povolil výjimku,že pokud budou soupeři souhlasit mohou utkání odehrát v této herně. Všichni soupeři souhlasili a sezona proběhla bez jediného problému.
    Pokud by se to nestalo musela by Krupka hrát ve školní tělocvičně a platit „nekřesťanské“ peníze jako my v SKST Teplice.
    Každý nemá sportovní halu a takovou podporu od města,jako má Most. Nebazírujme proto na centimetrech .

    1. Jiří Holovčák

      On je totiž ten hrací prostor v Lovosicích výrazně menší … měl by být jen po sloupy. Určitě není možné, aby do tohoto prostoru byl zahrnutý prostor i za sloupy (myslím tím rozměr šířky) … nebo se za sloupy dá hrát? Já myslím, že ne.
      Myslím, že řešením v tomto případě je, že by ostatní mužstva, mohla před sezónou souhlasit s tím, že v této herně soutěž budou hrát.

  3. karelfreimann

    Ano je to možné.Pokud by někdo nesouhlasil muselo by se jejich vzájemné utkání odehrát v jiné schválené,regulérní herně. Toto rozhodnutí by před sezonou měl vydat KSST.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

code