Změny v soutěžích KSSTÚK od ročníku 2017/18

VV KSST ÚK dne 8.6. rozhodlo o těchto změnách:

  • play-off divize – při návštěvě komisaře jednoho z divizních utkání v posledních dvou kolech základní části bude vylosováno, zda se bude soutěž dohrávat s play-off či bez (KP1 a KP2 beze změn systému)
  • v utkání play-off budou moci nastupovat pouze hráči, kteří odehráli v základní části alespoň 15 dvouher = nyní bude platit pro celou soupisku a ne jen pro hráče základu
  • návrhy baráže nebo play-out nebyly VV odhlasovány
  • změna hodnocení utkání: výhra =4 body, remíza = 2 body, prohra = 1 bod, kontumace = viz další bod
  • snížení pokuty za nedostavení se k utkání na 1000Kč, STK v některých případech bude udělovat také odečet bodů
  • delegace rozhodčích v divizi zůstává jako doposud = delegací je pověřena komise rozhodčích
  • utkání se budou hrát stejně do 10. vítězného bodu (divize,KP1) a na všech 18 dvouher (KP2)
  • vzájemná utkání družstev (včetně odvet) jednoho oddílu musí být sehrána nejpozději do začátku soutěže (podle rozlosování), již nikoliv do konce října
  • v soutěži KP1 bude zvýšen počet sestupujících o 2 družstva a podle toho budou upraveny i sestupy z KP2 = tím dojde ke snížení počtu na 12 družstev
  • umožnit hostujícímu družstvu rozhodnout se pro nesehrání či nedohrání utkání v případě poklesu teploty pod 15°C – způsob dokazování stavu teploty pomocí vhodné fotografie teploměrů
  • stanovena pokuta 200Kč při neúčasti delegovaného rozhodčího v divizi

16 Komentářů

  1. Karel Freimann

    Nerozumím poslednímu řádku,pokuta 200 Kč při neúčasti delegovaného rozhodčího. Takový postih není ani v ligových soutěžích. Pokud onemocním a zajistím náhradního rozhodčího,informuji o tom svaz,tak bych pokutu neměl dostat!

    1. Žielinský (Autor)

      Pletete se,
      stává se, že na utkáních divize není žádný rozhodčí. KR nedeleguje jednom jednoho rozhodčího. Jeden z uvedených delegovaných rozhodčí na utkání musí být. Pokud by delegovaný rozhodčí měl svého zástupce, jistě musí mít licenci alespoň C nebo K.

  2. Jiří Holovčák

    Nechápu proč došlo ke změně bodování …. prospěje to něčemu?

    1. Žielinský (Autor)

      Jirko bohužel, toto je jediný krok, který byl koncepční, ale nenavrhoval jsem ho. Naštěstí to mělo podporu celého výboru.
      Jisté je, že nyní se takto zvětší rozdíl mezi motivací vyhrát a spekulovat remízově. Spíš si myslím, že bodový rozdíl vítěze mohl být i větší, protože podle dané logiky to bude stejné, jako za stávajícího bodování ponechat soupeři výhru.

      Toto je jen část opatření, údajně má k vyšší motivaci „hrát všechna utkání na plno“ dopomoci losování play-off. Na toto mám taky osobní názor.

  3. Jiří Holovčák

    Tak to bych neřekl … pokud si dříve domluvili mužstva dvě remízy, případně výhru a prohru měli 4 body. Teď si domluví výhru a prohru a mají 5 bodů ….

    1. Žielinský (Autor)

      Navrhovatel řešení jistě předpokládal, že v první polovině sezony se nespekuluje o výsledcích. 😀

  4. Jiří Holovčák

    To losování, jestli bude play-off nebo nebude je totální nesmysl. Docílí se tím jen to, že nejsou daná pevná pravidla před začátkem ani v průběhu soutěže. Dělá to soutěž netransparentní a dává to prostor ke korupci. Nebo bude u losování notář? To asi ne ….

    1. Žielinský (Autor)

      Je to možné, je to jen o důvěře v zúčastněné osoby na daném utkání.

  5. Jiří Holovčák

    Ještě jedna poznámka ….“ STK v některých případech bude udělovat také odečet bodů“ … to se STK sama rozhodně, že komu mužstvu body odečte a druhému ne? Mělo by to mít pevná pravidla.

    1. Žielinský (Autor)

      Neboj bude to upřesněno v Rozpisu.

  6. Karel Freimann

    Nechápu bod play off divize. Proč se bude losovat dvě kola před ukončením soutěže. Los může být jen ano nebo ne. Sice se tím převážnou část soutěže nebude vědět zda play of bude či nebude,patrně si myslíte,že tím zamezíte kupování výsledků. Našemu klubu tím způsobíte jen problémy , zda máme či nemáme zajistit pronájem herny na
    play off či ne.

    1. Jiří Holovčák

      Další pádný argument k nesmyslné změně.

    2. Žielinský (Autor)

      Karle, s tím souhlasím. Je to kontroverzní. Jenže na druhou stranu, letos jste taky nevěděli až do samotného konce, zda play-off budete hrát. Spíše se přikláním k názoru, že to povede ke korupčnímu jednání.

  7. Karel Freimann

    Já se k tvé poslední větě nejen přikláním,já o ní vůbec nepochybuji. Copak to nevidí i ostatní členové krajského svazu,nebo jim to tak vyhovuje? ¨Počet utkání která budou důležitá pro ovlivnění tabulky se tak podstatně zvýší a to je pravý opak toho co jsme chtěli.

    1. Žielinský (Autor)

      Karle já nevím. Nicméně jsem byl na posledním jednání značně rozladěn.

  8. Karel Freimann

    Neboj,bude líp,říkala Týna v televizním počasí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

code